10 januari 2022

De uitdagende arbeidsmarkt in 2022

Korte terugblik

Het was weer een bijzonder jaar. Net wanneer je denkt dat we langzaam weer teruggaan naar normaal, mogen we weer een wintertje thuis werken… Werkgevers laten keer op keer zien hoe flexibel ze kunnen zijn, en dat ze een zo veilig mogelijke omgeving willen creëren voor hun medewerkers. Medewerkers hebben laten zien dat werken op afstand vanuit een thuiswerkplek prima resultaat kan opleveren, hoe lastig en saai het soms ook is. Wij zijn trots op de bijdragen die wij samen met onze relaties hebben kunnen leveren afgelopen jaar. Bedankt weer voor de fijne samenwerking en het vertrouwen!

Instroom

In onze huidige krappe arbeidsmarkt hebben we allemaal te maken met een groot personeelstekort. Branche breed. Sollicitanten hebben het voor het uitkiezen en bedrijven zetten alles op alles om maar nieuwe mensen te werven. Waar we voorheen nog nieuwe medewerkers met een leaseauto binnenhaalden, bieden ondernemers nu hele tiny houses aan! In deze bijzondere arbeidsmarkt heeft M2-Select veel sollicitanten een fantastische baan kunnen aanbieden waarin zij zich helemaal thuis voelen. En deze blije klanten (sollicitanten en opdrachtgevers)  geven mij nog steeds veel werkplezier, daar doen we het toch voor. Ook in 2022 Herkent M2-Select Talent!

Doorstroom

Helaas kan het werven van nieuwe medewerkers dweilen zijn met de kraan open. Waar aan de ene kant posities worden gevuld, gaan aan de andere kant mensen weer weg. Juist daarom zullen bedrijven prioriteit moeten geven aan interne mobiliteit en tevredenheid van hun huidige werknemers. Jouw werknemers treden dan namelijk op als de best mogelijke ambassadeurs voor je bedrijf! Werkgevers gaan het niet alleen redden met gelikte wervingsfilmpjes: het investeren, opleiden en tevreden houden van eigen werknemers zal gaan leiden tot een succesvol 2022!

M2-select heeft inmiddels jarenlange ervaring in Recruitment en HR-diensten en biedt de ondersteuning voor werkgevers om met beide benen op de grond te blijven staan. Juist in een arbeidsmarkt met een sterke stroming.

Veel werkplezier!

Wij wensen je veel werkplezier in 2022! Wil jij ook dit handige magneet kalender kaartje voor op je (thuis)buro of (koel)kast ontvangen? Laat het even weten via Marytha@M2-Select.nl.  Wij brengen het graag bij je langs.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze HR dienstverlening? Wij komen graag met je in contact